·

Tutustu vuoden Varastovelhoon – Jani Drufva, IKEA

Kuka olet ja mistä tulet?

Ketä olet ja mistä tulet? Olen Jani Drufva ja tulen Veikkolasta 😊

Kerro verkkokauppa tarinasi. miten päädyit nykyiseen työhösi?

Aloitin IKEAlla vuonna 2000. Samana vuonna aloitin myös opiskelut Helsingin Kauppakorkeassa ja IKEA-työn tarkoitus oli alun perin vain auttaa vuokran maksussa opintojen ohessa. Ensimmäinen työni IKEAlla oli purkaa rekkoja Espoon tavaratalossa. Tämän jälkeen olen toiminut tavaratalossa sekä myymälä- että logistiikkapäällikönä ja IKEAn palvelutoimistossa eri tehtävissä palveluiden osalta. Logistiikkapäällikön tehtävää tein Espoon tavaratalon lisäksi myös Lontoossa Tottenhamin talossa muutaman vuoden ajan. Nykyisessä tehtävässä aloitin vuonna 2019.

Mikä tekee sinusta Vuoden Varastovelhon?

Syitä on varmasti monia, mutta varmaan yksi isoimmista on se että pyrin toimiessani aina löytämään asiakaskeskeisen ratkaisun ja nautin työstäni erittäin paljon. IKEAn perustaja Ingvar Kampradkin sanoi aikoinaan, että mikä on hyväksi asiakkaalle on hyväksi myös IKEAlle pitkällä aikavälillä. Se on mielestäni erittäin hyvin muotoiltu ja on ohjannut tekemistä jo pitkään.

Vastuullani on kehittää tiimini kanssa palveluita joiden avulla asiakkaat voivat tehdä omasta arjestaan entistä parempaa. Pidän itseäni hyvin etuoikeutettuna kun saan olla tässä tehtävässä aikana jolloin koko vähittäiskauppa ja sen asiakasmatka ja -kokemus on mullistunut ja jatkaa kehittymistään. Tämä on haastanut minua ja meitä löytämään keinoja siinä kun olemme siirtyneet tuotteiden myynnistä kokonaisratkaisujen tarjontaan.

Mikä on suurin intohimosi?


Perhe on minulle kaikki kaikessa ja vietämme paljon aikaa yhdessä. Perheen lisäksi nautin valtavasti erilaisesta urheilusta aina jalkapallosta pyöräilyyn. Näiden lisäksi rentoudun parhaiten musiikin parissa sekä kuunnellen että joskus myös itse sitä tuottaen.

Mitä ihmiset eivät tiedä sinusta?

Muutaman harha-askeleen kautta löysin itseni viime kesänä kesäteatterin lavalta esittämästä salakuljettajaa musiikkirevyyssä. Se oli aivan huikea kokemus ja parasta irtautumista myös työmaailmasta. Se mikä tästä teki myös hieman erikoisen on se että en ollut itse koskaan edes ollut katsomassa kesäteatteria ennen tätä, joten voin sanoa että se oli hyppy tuntemattomaan ja aivan loistava sellainen! Suosittelen kaikille.