·

Tutustu verkkokauppiaaseen – Mika Kaaja, Pharmafin

Kuka olet ja mistä tulet?

Mika Kaaja, syntyisin Tampereen läheltä nykyisestä Sastamalasta. Nyt
asun tarpeen mukaan joko Kotkassa, Turussa tai Helsingissä, missä eniten
tarvitaan.

Kerro verkkokauppa tarinasi, mistä idea Pharmafin-apteekkiin tuli? 

Olemme Tiinan kanssa johtaneet Suomen suurinta yksityistä apteekkien verkkokauppaa jo vuodesta 2014 ja vuonna 2018 perustimme yhteistyössä Finavian kanssa Helsinki-Vantaan lentoaseman airsidelle kaksi apteekin palvelupistettä. Non-Schengen -puolen pisteeseen palkkasimme 5-6 kiinankielistä työntekijää palvelemaan sen aikaista runsasta kiinalaisten matkustajien määrää. Olimme mukana pilotissa, jossa otimme ensimmäisten joukossa Suomessa käyttöön sekä WeChatPay että AliPay -maksutavat. Aika pian pystytimme myös WeChat -miniprogramin ikäänkuin katalogiksi, jotta tulevat matkustajat voisivat tehdä ostoksia jo ennen Helsinki-Vantaalle saapumista.

Koronan myötä Helsinki-Vantaa hiljeni, emmekä kuitenkaan halunneet irtisanoa kaikkia kiinalaisia työntekijöitämme, jolloin lähdimme aika ennakkoluulottomasti miettimään omaa suomalaista apteekkia maailman ehkä suurimmalle kauppapaikalle, T-Malliin. Muutaman vuoden lupa- ja suunnitteluprosessin jälkeen parhaan T-Mall kategorian (Flagship store) kauppapaikkamme oli valmis ja luvat myydä valitsemiamme suomalaisia ravintolisiä olivat myös kunnossa ja saatoimme aloittaa myynnin. Myynti lähti mukavasti liikkeelle ja 2023 kasvu oli +200 % verrattuna 2022 vastaavaan.

Mikä tekee sinusta vuoden Innovaattorin?

Ajattelisin, että se on tämä live-striimauksen aloittaminen suoraan Suomesta T-Mallin alustalle. Live -striimejamme katsoo ajoittain jopa useita kymmeniä tuhansia ihmisiä kerrallaan ja se tuo selvästi lisää
kauppaa myymäläämme. Aloitimme tänä vuonna myös 24/7 tekoälypohjaisen striimauksen avatar-bottimme kanssa – sen tarkoituksena on sekä oppia ja tulla hyväksi AI-myyjäksi että kerätä pisteitä omalle myymälällemme. T-Mall nimittäin palkitsee kauppapaikkaa myös striimauksen määrästä, nostamalla kauppaamme paremmin esille. Perustimme viime vuonna myös kaksi omaa privat label -tuotetta, jotka tehdään Suomessa ja veimme myös ne kauppapaikallemme. Hienointa oli, että maaliskuussa toinen tuotteemme pääsi T-Mallin TOP-20 listalle sijalle 7 parhaana ”terveyskarkkina”, jolloin myyntimäärätkin nousivat tuhansiin kappaleisiin kuukaudessa.

Mikä on suurin intohimosi?


Verkkokauppa, urheiluautot ja vaimon kanssa matkustelu.

Mitä ihmiset eivät tiedä sinusta?

Omistan Aston Martin -urheiluauton.

Apteekkiplus

Apteekkiplus on suomalainen apteekkituotteiden verkkokauppa. Tuotevalikoimasta löydät kaikki tunnetut apteekkituotteet ja laajan valikoiman apteekkikosmetiikan laatumerkkejä.

Tutustu verkkokauppaan: www.apteekkiplus.fi