·

Tutustu vuoden Datakuiskaajaan – Juha Saarinen

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Juha Saarinen ja asun vaimoni ja kahden kouluikäisen tyttären kanssa Porvoossa omakotitalossa. Porvoosta käsin työskentelen paljon etänä ja suhaan autolla myös paljon Helsingin ja Riihimäen välillä työmatkoilla.

Kerro verkkokauppa tarinasi. miten päädyit nykyiseen työhösi?

Olen koulutukseltani ohjelmistotekniikan insinööri ja aloitinkin urani opintojeni jälkeen ohjelmistojen kehityksen parissa. Aika nopeasti näissä töissä vastaan tuli erilaisia verkossa toimivia palveluja, joissa pääsin tutustumaan mm. Google Analyticsiin.

Se osuus vei täysillä mukanaan ja aloin sivutoimisena yrittäjänä perustaa omia affiliate-sivustoja mm. matkailuun ja hotellivarauksiin liittyen. Olin mukana myös perustamassa ja kehittämässä erilaisia sivutoimisia verkkokauppoja, jotka myivät mm. soittoääniä, e-kirjoja, nuottikirjoja ja musiikkitarvikkeita… Oma rohkeus ei kuitenkaan riittänyt lähteä viemään näitä täysipäiväisesti eteenpäin. 

Näihin samoihin aikoihin siirryin ohjelmistotekniikan parista Tulos Helsinki Oy nimiseen digitoimistoon ja pääsin täysillä oppimaan ja konsultoimaan monia suomalaisia verkkokauppoja ja palveluja.

Siellä kertyi paljon oppeja datalla johdetun verkkokaupan kehittämiseen ja sitä reittiä päädyinkin verkkokauppabrändien puolelle työskentelemään samojen asioiden parissa.

Nyt olen työskennellyt viimeiset yhdeksän vuotta BHG Finland Oy:n kodinrakentamisen verkkokauppojen parissa ja päässyt täysillä kehittämään yrityksen myyntiä ja omia taitojani datan parissa. 

Mikä tekee sinusta Vuoden datakuiskaajan?

Osaamisessani yhdistyy vahva yhdistelmä analyyttistä ajattelua, markkinointiteknologian ja liiketoiminnan ymmärrystä sekä koodarin taitoja toteuttaa ja testata ideoita nopeasti.

Näiden taitojen lisäksi olen päässyt työskentelemään isojen ja nopeasti kasvavien verkkokauppojen datan äärellä, joka on mahdollistanut nopeaa kehittymistä sekä liiketoiminnan, analytiikan ja innovaatioiden äärellä.

Tämän lisäksi pyrin aktiivisesti jakamaan osaamistani LinkedInin puolella ja tykkään keskustella siellä alaan liittyvistä ilmiöistä verkostoni kanssa. Jos olet kiinnostunut näistä aiheista, niin kannattaa ottaa Linkkarin kautta yhteyttä. 

Mikä on suurin intohimosi?


Suurin intohimoni töissä on löytää liiketoiminnan kannalta aina vaan isompia havaintoja datasta ja innovoida uusia automaattisia tapoja, joilla nämä isot havainnot muutetaan tehokkaasti myyntiä kasvattavaksi toiminnaksi.

Datalla toteutetut innovaatiot ja niiden kautta saavutetut tulokset ruokkivat jatkuvaa oppimistani ja motivaatiota saavuttaa entistä suurempia tuloksia.

Joskus kauan aikaa sitten päätin, että haluan olla tässä ”datakuiskaajan” lajissa maailman parhaiden joukossa. Se voi kuulostaa hölmöltä, mutta tämä ajatus on ajanut minua tähän asti täysillä eteenpäin ja toivottavasti saan kokea jatkossakin isoja onnistumisia datan ja verkkokaupan parissa.

Mitä ihmiset eivät tiedä sinusta?

Toinen suuri intohimoni on musiikki ja etenkin itse sävelletyn musiikin nauhoittaminen ja miksaaminen kotistudion välineillä.

Olen säveltänyt, nauhoittanut itse kitarat, bassot, rummut ja jopa nauhoittanut lauluja varmaankin 100 erilaiseen kappaleeseen. Nauhoitetut musiikin genreihin kuuluu mm. Suomi-rockia – Hard-rockia – Trash metallia. Nykyään soittaminen on jäänyt valitettavan vähäiseksi.